Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe kieszonki z kiełbasą, jajkiem i rzodkiewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
kiełbasa biała surowa 1 sztuka (ok. 10 dkg)
jajko 2 sztuki
rzodkiewki 4 duże sztuki
bazylia świeża 1/2 garści
mąka pszenna do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
mleko 1 łyżka
szalotka 1/2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe kieszonki z kiełbasą, jajkiem i rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Schabowe kieszonki z kiełbasą, jajkiem i rzodkiewką foto
2
1 jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Kiełbasę wycisnąć z osłonki, dodać do jajka. Rzodkiewki pokroić w ćwierć plasterki, bazylię posiekać, szalotkę pokroić w kostkę. Wszystko dodać do jajka z kiełbasą. Dodać też odrobinę soli, wymieszać.
Krok 2 - Schabowe kieszonki z kiełbasą, jajkiem i rzodkiewką foto
3
Przygotowany farsz rozłożyć na plastrach schabu. Złożyć na pół, docisnąć.
Krok 3 - Schabowe kieszonki z kiełbasą, jajkiem i rzodkiewką foto
4
Drugie jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Krok 4 - Schabowe kieszonki z kiełbasą, jajkiem i rzodkiewką foto
5
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 5 - Schabowe kieszonki z kiełbasą, jajkiem i rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 19.08.2016 18:08
ciekawe nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak