Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schaboszczaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 porcje kotletowe
Zioła prowansalskie suszone Prymat do posypania
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
ketchup łagodny 0.5 łyżeczki
chrzan ostry 0.5 łyżeczki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mąka pszenna do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schaboszczaki

Umyte mięso rozbijamy.Musztardę,ketchup i chrzan mieszamy ze sobą.Następnie smarujemy z dwu stron schab.Posypujemy ziołami.Panierujemy w mące.Nastepnie w rozkłóconym jaju z dodatkiem pieprzu i soli.Na końcu panierujemy w bułce.Smazymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.02.2015 09:07
schaboszczaki nigdy sie nie znudzą
ppaulina 17.06.2014 21:03
moje ulubione
fotoviderek 11.06.2013 12:21
Nie ma to jak poczciwy schaboszczak :)
Alex_M 07.06.2013 10:09
lubie schabowe :)
Halina14 04.06.2013 08:55
tradycyjne i dobre danie
Krzysztof15 03.06.2013 17:10
stare polskie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak