Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schaboszczak z kością w pomidorowej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab z kością 3 szt
cebula 1 szt
jajko 2 szt
mąka 2 łyżki z czubkiem
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki z czubkiem
suszone pomidory 1 łyżka z czubkiem
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka płaska
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schaboszczak z kością w pomidorowej panierce

Kotlety rozbijamy z obu stron. Na jeden talerz wbijamy jajka i rozmącamy je widelcem. Na drugi talerz wsypujemy mąkę, dodajemy sól i pieprz według uznania i mieszamy. Na trzeci talerz wsypujemy bułkę tartą, paprykę i suszone pomidory /przyprawa/ i również mieszamy. Kotlety kolejno obtaczamy w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej z pomidorami. Smażymy na rozgrzanym na patelni smalcu /lub oleju/. Obok kotletów na patelni podsmażamy pokrojoną w plastry cebulę. Schabowe podajemy z ziemniakami i surówką lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 16.04.2016 17:38
Fajne danie.))
kuchcik89 16.04.2016 10:16
ciekawa ta panierka pomidorowa :)
Damiano
Damiano 16.04.2016 09:08
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak