Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabik w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
jajko 1
mleko 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka pszenna
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schabik w panierce

Tradycyjny i znany przepis, ale klasyka jest zazwyczaj najsmaczniejsza. Plastry schabu rozbijamy (przez folię) na cieńsze kawałki, następnie z obu stron doprawiamy solą czosnkową oraz pieprzem ziołowym. Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko i mieszamy. Kotlety obtaczamy w mące, mocno dociskamy, następnie moczymy w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy kotleciki na rumiano po 2 stronach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 04.02.2013 09:19
smaczna klasyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak