Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

W schabie robimy wąskim nożem otwór. Następnie ciasno upychamy w ten otwór śliwki. Następnie bardzo dokładnie nacieramy przyprawami i okładamy plasterkami czosnku. Mięso odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie schab wkładamy do rękawa foliowego. Szczelnie zamykamy. Pieczemy ok 1 - 1,5 godziny w 190 stopniach.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 18.12.2013 08:05
smaczne miesko
Ewelina38 15.12.2013 13:21
na święta będę taki piekła - polecam, jest przepyszny :)
olkaaa 17.09.2013 10:03
bardzo lubię
sara1 13.04.2013 11:29
rewelacyjne mięsko
marta1371 04.01.2013 21:44
Pieczony schabik ze śliwką super
pajbek 04.01.2013 19:20
Super mięsko i ta śliwka:-) rewelacja
anja3107 04.01.2013 15:54
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak