schab ze śliwką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • śliwek suszonych

    200 gr
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • bulion

    1 kostka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ostrym nożem zrobić w środku schabu otwór przez całą długość i napchać do niego śliwek. schab polewamy odrobiną oleju by przyprawy się na nim trzymały i przyprawić solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, majerankiem, papryką ostrą i słodką.
cebule i czosnek kroimy w krążki i obkładamy nimi schab. tak gotowy schab odkładamy na noc do lodówki.
na spód brytfanki układamy schab i smażymy z każdej strony. na złoty kolor. pod koniec smażenia dodajemy cebule i czosnek i smażymy do miękkości. dolewamy wody by schab był zanurzony w ok 3/4 części. i dodajemy kostkę bulionową. wszystko gotujemy pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu ok 1 godzinę po tym czasie odwracamy na 2 stronę. smacznego;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kaja1991 07.09.2012 08:07
lekki i apetyczny
kaja1991 29.08.2012 20:07
i tak smakuje;)
smerfetka79 13.08.2012 22:45
smakowicie wygląda:)
[email protected] 11.08.2012 17:12
tez taki robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat