Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab ze śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwek suszonych 200 gr
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
sól
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
bulion 1 kostka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab ze śliwką

ostrym nożem zrobić w środku schabu otwór przez całą długość i napchać do niego śliwek. schab polewamy odrobiną oleju by przyprawy się na nim trzymały i przyprawić solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, majerankiem, papryką ostrą i słodką.
cebule i czosnek kroimy w krążki i obkładamy nimi schab. tak gotowy schab odkładamy na noc do lodówki.
na spód brytfanki układamy schab i smażymy z każdej strony. na złoty kolor. pod koniec smażenia dodajemy cebule i czosnek i smażymy do miękkości. dolewamy wody by schab był zanurzony w ok 3/4 części. i dodajemy kostkę bulionową. wszystko gotujemy pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu ok 1 godzinę po tym czasie odwracamy na 2 stronę. smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 07.09.2012 08:07
lekki i apetyczny
kaja1991 29.08.2012 20:07
i tak smakuje;)
smerfetka79 13.08.2012 22:45
smakowicie wygląda:)
[email protected] 11.08.2012 17:12
tez taki robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak