Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab zapiekany w kapuście

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
kapusta biała 1/2 główki
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
przyprawa uniwersalna 3 łyżeczki
sól
pieprz
oliwa
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Schab zapiekany w kapuście

Kroki postępowania

1
Schab kroję na porcję, rozbijam na cienkie kotlety. Oprószam solą i pieprzem. Podsmażam na oliwie.
Krok 1 - Schab zapiekany w kapuście foto
2
Kapustę szatkuję. Gotuję 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzam.
Krok 2 - Schab zapiekany w kapuście foto
3
Cebulę szklę na oliwie. Dodaję kapustę, wsypuję przyprawę uniwersalną i chwilę podsmażam.
Krok 3 - Schab zapiekany w kapuście foto
4
Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Wykładam połowę kapusty. Rozkładam kotlety i wykładam pozostałą kapustę. Na wierzchu układam plasterki pomidora. Oprószam solą oraz pieprzem. Przykrywam i zapiekam 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Schab zapiekany w kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Radzio 25.08.2023 14:39
Pyszota pierwszy raz robiłem
Doradca Smaku 28.08.2023 08:41
Cieszę się, że smakowało :)
Dorian 09.09.2014 08:01
pyszne miesko
ONY_za_kare 05.09.2014 12:49
ale dobre danie
Zdzisław 31.08.2014 19:32
dla mnie to smakołyki na obiad
Adam/ZUB3R 31.08.2014 18:53
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak