Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
marchew 6-8 sztuk
ziemniaki 5 sztuk
cebula biała 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z warzywami

Kroki postępowania

1
Schab pokroić w plastry. Przyprawić według uznania. Ja dodałam sól, pieprz i przyprawę do mięsa wieprzowego. Odstawić na około godzinę. Następnie podsmażyć na maśle.
Krok 1 - Schab z warzywami foto
2
Ziemniaki pokroić w plastry (lub ćwiartki) i lekko posolić.
Krok 2 - Schab z warzywami foto
3
Marchewkę pokroić w grubsze plastry (można również w słupki).
Krok 3 - Schab z warzywami foto
4
Cebulę pokroić w półksiężyce.
Krok 4 - Schab z warzywami foto
5
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Wyłożyć trochę warzyw, ułożyć mięso i następnie przykryć warzywami. Piec w temp. około 200 stopni przez 1,5 godziny.
Krok 5 - Schab z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 04.05.2016 19:07
Dobre danie.
Bernadeta1 04.05.2016 17:38
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak