Schab z szynkowara

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • schab

    1 kg

przyprawy

  • woda

    125 ml
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • sól peklowa

    2 łyżki
  • cukier puder

    1 łyżeczka
  • żelatyna

    3 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyzka
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab z szynkowara foto
Schab myjemy osuszamy ręcznikiem.
Krok 2 - Schab z szynkowara foto
Zagotować wodę lekko ostudzić dodać przyprawy sól,pieprz czosnkowy ,cukier,majeranek ,paprykę i pieprz kolorowy tłuczony mieszamy.
Krok 3 - Schab z szynkowara foto
Do szynkowara wkładamy woreczek .
Krok 4 - Schab z szynkowara foto
Do woreczka wkładamy schab wlewamy przygotowaną marynatę zawiązujemy woreczek
Krok 5 - Schab z szynkowara foto
Zamykamy szynkowar i odstawiamy do lodówki na 48 godzin niech mięso się marynuje.
Krok 6 - Schab z szynkowara foto
Do garnka wlewamy ciepłą wodę wkładamy ściereczke na dno dajemy szynkowar aż woda osiągnie około 80 st zmniejszamy ogień i tak parzymy ponad dwie godziny .Pilnujemy aby woda się nie gotowała .Po ugotowaniu studzimy szynkowar w zimnej wodzie i wkładamy na noc do lodówki.


POLECAM!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 30.01.2015 18:44
taki domowy zawsze bardzo smaczny
Róża1 27.01.2015 23:43
wędlinka pierwsza klasa !!!!! palce lizać :-).
Jadwiga/Jaga85 26.01.2015 10:45
Super takie mięsko!
gosia56 26.01.2015 10:27
bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gosia1988 25.01.2015 20:11
pyszna wędlina
monika141 25.01.2015 20:05
smakowicie wygląda
RenataZ-et 25.01.2015 19:30
wygląda idealnie!
wyattearp 25.01.2015 19:22
smakowicie wygląda
gusia1000 25.01.2015 18:32
Jest znakomity.
eliza135 25.01.2015 18:07
smaczny taki schabik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat