Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kotlety schabowe
4 szt -
jajko
-
sól, pieprz
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
plastry sera wędzonego
4 plastry
Sposób przygotowania
jajko,
sól
pieprz
bułka tarta
4 plasterki sera wędzonego
schabowy o innym smaku
Etapy przygotowania
Kotlety schabowe rozklepać tłuczkiem, przyprawić. Następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na tłuszczu na lekko brązowy kolor z obu stron. Gotowe kotlety ułożyć na brytfannie, na każdym położyć plaster sera i wstawić do nagrzenego piekarnika na ok 10 min aż ser zacznie się topić.
Podawać z ziemniakmai i surówka.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się