schab z serem wędzonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 szt
  • jajko

  • sól, pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • plastry sera wędzonego

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 kotlety schabowe
jajko,
sól
pieprz
bułka tarta
4 plasterki sera wędzonego
schabowy o innym smaku

Etapy przygotowania
Kotlety schabowe rozklepać tłuczkiem, przyprawić. Następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na tłuszczu na lekko brązowy kolor z obu stron. Gotowe kotlety ułożyć na brytfannie, na każdym położyć plaster sera i wstawić do nagrzenego piekarnika na ok 10 min aż ser zacznie się topić.

Podawać z ziemniakmai i surówka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 29.09.2010 15:18
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat