Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pieczarkami i czerwoną czubrycą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
czubrica czerwona 2-3 łyżki
olej
pieprz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarkami i czerwoną czubrycą

Kroki postępowania

1
Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso ponacinać w poprzek na równe kawałki (jak przy kotletach), ale nie przekroić do końca.
Krok 1 - Schab z pieczarkami i czerwoną czubrycą foto
2
Pieczarki oczyścić i pokroić w talarki. Cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju smażyć cebulę i pieczarki, aż do wyparowania płynu. Ostudzić. Przygotowany farsz wkładać w ponacinane "kieszonki".
Krok 2 - Schab z pieczarkami i czerwoną czubrycą foto
3
Każdy ponacinany kawałek schabu dokładnie natrzeć i oprószyć czubrycą czerwoną. Przyprawić solą i pieprzem. Mięso obwiązać wzdłuż bawełnianym sznurkiem lub nicią. Włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić olejem, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin. Piec w rękawie lub folii aluminiowej w temperaturze 200°C przez ok.70 min.Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze 10-15 min, tak aby przyrumienić mięso.
Krok 3 - Schab z pieczarkami i czerwoną czubrycą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.03.2015 09:05
Takie mięsko lubię :)
ada.la 28.03.2015 07:54
wygląda super
Róża1 28.03.2015 00:30
ciekawy pomysł :-)
Internetowa Kuchnia 28.03.2015 00:06
świetny pomysł :)
Michał2 27.03.2015 23:52
mnia przepyszny
Iwusia 27.03.2015 23:03
pięknie wygląda i pewno wspaniale smakuje
Wafelek2601 27.03.2015 22:37
Rewelacja.
kasiaw 27.03.2015 22:09
bardzo fajny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak