Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z marchewką i cebulą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 6 sztuk
marchew 8 sztuk
cebula 3 sztuki
keczup 2 łyżki
majonez 2 łyżki
ser gouda 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: schab z marchewką i cebulą

Marchewkę obrać, umyć i pokroić w talarki.
Cebulę obrać i umyć pokroić w talarki również.
Schab podzielić na 6 plastrów.
Do naczynia żaroodpornego wsypać marchew tak aby przykryć dno, na marchew rozłożyć cebulkę, tak aby zakryła marchew, na cebulkę ułożyć 3 plastry mięska tak aby przykryć cebulkę, na mięso znowu marchew i znowu cebulka na górę 3ostatnie plastry mięsa i marchew. Na wierzch rozsmarować majonez i keczup i posypać żółtym serem. Do piekarnika na 1,5 h. Piekarnik ma mieć temp.180 st. Pysznie smakuje z ziemniaczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 13.03.2013 19:28
moze byc smaczne:)
malinka83 10.03.2013 16:45
TO JEST PYSZNE
Ewelina47 06.03.2013 21:28
ciekawe jak smakuj taki schabik
Grazyna0211 23.02.2013 20:03
znam to danie jest smaczne ale robię trochę inaczej
Aneta41 19.02.2013 18:20
pyszny musi być ten schab
ElizaT 17.02.2013 09:20
ciekawy przepis
EmciaPichci 13.02.2013 10:42
ciekawe...
Bernadeta1 24.01.2013 01:16
musi być bardzo smaczny taki schab
piotrekg 22.01.2013 20:57
moje ulubione danie, warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak