Schab z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    600 gram
  • cebula

    1 sztuki
  • masło

    100 gram
  • grzyby suszone

    60 gram
  • tłuszcz do smażenia

    gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- mięso kroimy w plastry i rozbijamy dość cienko
- grzyby moczymy, kroimy w paski
- cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na maśle
- dodajemy pokrojone grzyby przyprawiamy i chwilę razem smażymy
- farsz układamy na rozbitym mięsie
- plastry schabu składamy w kopertę
- smażymy na rozgrzanym tłuszczu, ok. 5 min z każdej strony
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dominique 07.02.2017 20:25
pyszniutkie
Margo1 25.04.2013 10:38
Bardzo lubię
edi 10.05.2012 22:07
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat