Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z duszonym porem i mandarynką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 1 sztuka
por 50 gram
papryka konserwowa 1 kawalek
mandarynka 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
rosół 1 szklanka
papryka mielona 1/4 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z duszonym porem i mandarynką

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć dobrze i rozbić na duży "placek". Natrzeć mieszanką przypraw i odłożyć do lodówki.

Por umyć i pokroić w pół plasterki. Na patelni roztopić masło i dodać por. Smażyć aż się zeszkli a potem wlać około 1/4 wody i dusić aż woda wyparuje.

Paprykę pokroić w małą kostkę i dodać do pora. Smażyć około 2-3 minuty i doprawić solą i pieprzem, oraz sosem worcester. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Krok 1 - Schab z duszonym porem i mandarynką foto
2
Następnie przygotowanym farszem posmarować mięso. Obraną mandarynkę podzielić na cząstki i ułożyć na jednym z końców i zwinąć w roladkę.
Krok 2 - Schab z duszonym porem i mandarynką foto
3
Spiąć wykałaczkami. Obsmażyć z obu stron na patelni i następnie wlać rosół. Dusić około 12-15 minut co jakiś czas obracając.
Krok 3 - Schab z duszonym porem i mandarynką foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Schab z duszonym porem i mandarynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 11.03.2014 12:05
smakowitości, śliczne roladki!
Koper 10.03.2014 22:01
Ciekawe połączenie smaków
Kuchenka 10.03.2014 22:01
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak