Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z boczkiem pod mozzarellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
boczek 4 plastry
ser mozarella
olej do smażenia
jajko 1 szt
ketchup pikantny 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z boczkiem pod mozzarellą

Kroki postępowania

1
Mięso rozklepujemy.
Krok 1 - Schab z boczkiem pod mozzarellą  foto
2
Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz, ketchup i roztrzepujemy.
Krok 2 - Schab z boczkiem pod mozzarellą  foto
3
Mięso wkładamy mięso i moczymy 20 minut.
Krok 3 - Schab z boczkiem pod mozzarellą  foto
4
Przekładamy do bułki tartej i panierujemy.
Krok 4 - Schab z boczkiem pod mozzarellą  foto
5
Smażymy kotlety na złoto z dwóch stron. Na koniec nakładamy na wierzch plastry boczku.
Krok 5 - Schab z boczkiem pod mozzarellą  foto
6
posypujemy mozzarellą, przykrywamy całość pokrywką i smażymy do roztopienia mozzarelli.
Krok 6 - Schab z boczkiem pod mozzarellą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 11.07.2014 20:18
smaczne kotleciki)
Czyki 11.07.2014 11:22
Ale wspaniałe danie :) super :):)
xjustynka89x 11.07.2014 10:42
mmm... mój mąż uwielbia takie dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak