Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie z porem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 700 g
pieczarki 250 g
por 1 szt
śmietana 30% 250 ml
masło klarowane 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie z porem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Schab pokroić na 1 cm. kotlety, rozbić tłuczkiem, obsypać solą i pieprzem
Krok 1 - Schab w sosie z porem i pieczarkami foto
2
Por pokroić w kostkę, plasterki w małe plasterki
Krok 2 - Schab w sosie z porem i pieczarkami foto
3
Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego i obsmażyć kotlety z obu stron.
Krok 3 - Schab w sosie z porem i pieczarkami foto
4
Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmżyć pieczarki z porem. Gdy się usmażą - wlać śmietanę
Krok 4 - Schab w sosie z porem i pieczarkami foto
5
Do sosu przełożyć podsmażone kotlety i dusić kilka minut.
Krok 5 - Schab w sosie z porem i pieczarkami foto
6
Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, Najlepiej smakują podane z ryżem i miksem sałat.
Krok 6 - Schab w sosie z porem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.01.2017 20:57
pyszne mięsko
Stenka 10.01.2017 19:44
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak