Schab w sosie z koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • przyprawa do wieprzowniny

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • koperek

    wedle uznania
  • oliwa

    do smażenia
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab w sosie z koperkiem foto
Na rozgrzany tłuszcz wkładamy, obtoczone w przyprawie do wieprzowiny, soli i pieprzu ,plastry schabu.
Krok 2 - Schab w sosie z koperkiem foto
Podsmażamy z obu stron , aby mięso nabrało złocistego koloru;przekładamy do garna.UWAGA na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostke. Patelnie płuczemy i wlewamy tą wodę do garnka ze schabem.Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.Gotujemy do miękkości.
Krok 3 - Schab w sosie z koperkiem foto
Mąkę rozrabiamy ze śmietana i odrobiną wody.Hartujemy i wlewamy do mięsa.Mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze 5 minut mieszając.Dodajemy koperek.
Podajemy z kluseczkami śląskimi lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat