Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1/2 kg
cebula 1 szt
przyprawa do wieprzowniny do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
koperek wedle uznania
oliwa do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie z koperkiem

Kroki postępowania

1
Na rozgrzany tłuszcz wkładamy, obtoczone w przyprawie do wieprzowiny, soli i pieprzu ,plastry schabu.
Krok 1 - Schab w sosie z koperkiem foto
2
Podsmażamy z obu stron , aby mięso nabrało złocistego koloru;przekładamy do garna.UWAGA na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostke. Patelnie płuczemy i wlewamy tą wodę do garnka ze schabem.Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.Gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Schab w sosie z koperkiem foto
3
Mąkę rozrabiamy ze śmietana i odrobiną wody.Hartujemy i wlewamy do mięsa.Mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze 5 minut mieszając.Dodajemy koperek.
Podajemy z kluseczkami śląskimi lub ziemniakami.
Krok 3 - Schab w sosie z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak