Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron
150 g -
schab bez kości
2 plastry -
boczniaki
150 g -
cebula
1 szt -
grzyby suszone
1 garśc -
śmietana 12%
2 łyżki -
natka pietruszki
-
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Schab w sosie grzybowym z makaronem
Cebulę zeszklić i dodać pokrojone boczniaki. Podsmażyć.
Schab pokroić w cienkie paseczki. Oprószyć sola i pieprzem. Podsmażyć. Dodać boczniaki z cebulą. Namoczone grzyby pokroić, dodać do mięsa i zalać wodą, w której się moczyły.
Pietruszkę posiekać i dodać do sosu. Kiedy część wody odparuje zabielić sos śmietaną i doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem. Przed podaniem udekorować natka pietruszki. Smacznego :)
Komentarze (1)