Schab w sosie grzybowym z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    150 g
  • schab bez kości

    2 plastry
  • boczniaki

    150 g
  • cebula

    1 szt
  • grzyby suszone

    1 garśc
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Suszone grzyby namoczyć.
Cebulę zeszklić i dodać pokrojone boczniaki. Podsmażyć.
Schab pokroić w cienkie paseczki. Oprószyć sola i pieprzem. Podsmażyć. Dodać boczniaki z cebulą. Namoczone grzyby pokroić, dodać do mięsa i zalać wodą, w której się moczyły.
Pietruszkę posiekać i dodać do sosu. Kiedy część wody odparuje zabielić sos śmietaną i doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem. Przed podaniem udekorować natka pietruszki. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata Pin 22.03.2015 20:00
Wygląda smakowicie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat