Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie grzybowym z makaronem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 150 g
schab bez kości 2 plastry
boczniaki 150 g
cebula 1 szt
grzyby suszone 1 garśc
śmietana 12% 2 łyżki
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie grzybowym z makaronem

Makaron ugotować al dente. Suszone grzyby namoczyć.
Cebulę zeszklić i dodać pokrojone boczniaki. Podsmażyć.
Schab pokroić w cienkie paseczki. Oprószyć sola i pieprzem. Podsmażyć. Dodać boczniaki z cebulą. Namoczone grzyby pokroić, dodać do mięsa i zalać wodą, w której się moczyły.
Pietruszkę posiekać i dodać do sosu. Kiedy część wody odparuje zabielić sos śmietaną i doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem. Przed podaniem udekorować natka pietruszki. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 22.03.2015 20:00
Wygląda smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak