Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sos pieczeniowy ciemny
sos sojowy
czosnek 2 ząbki
cebula
pieprz kolorowy
Imbir mielony Prymat
schab 2 duże plastry (z warkoczem)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie

Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Delikatnie rozbić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Oprószyć solą i pieprzem oraz pieprzem kolorowym. Wrzucić nieobrane ząbki czosnku i pióra cebuli, dusić pod pokrywką kilka minut, aż przesiąknie aromatem. W tym czasie w garnku rozrobić na małym ogniu gotowy sos pieczeniowy. Wyjąć czosnek i zalać sosem mięso. Doprawić sosem sojowym (kilka kropel). Dusić pod przykryciem kilka minut. Sos powinien zgęstnieć. Doprawić mieloną słodką papryką i szczyptą imbiru pod koniec duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak