Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w rozmarynie i musztardzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
rozmaryn 1 łyżeczka
Musztarda delikatesowa Prymat 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w rozmarynie i musztardzie

Kroki postępowania

1
Musztardę rozmieszać z oliwą i rozmarynem Mięso pokroić na kotlety, lekko rozbić, obsypać solą i pieprzem.
Krok 1 - Schab w rozmarynie i musztardzie foto
2
Mięso wysmarować marynatą i odstawić na co najmniej godzinę.
Krok 2 - Schab w rozmarynie i musztardzie foto
3
Mięso ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec do miękkości.
Krok 3 - Schab w rozmarynie i musztardzie foto
4
Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Krok 4 - Schab w rozmarynie i musztardzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.05.2014 07:23
bardzo fajny
Halina14 23.08.2013 07:49
musi byc smaczny
fotoviderek 03.07.2013 18:40
Bardzo apetyczny :)
gosia56 03.07.2013 09:57
napewno pyszny
Piotr-21 02.07.2013 19:43
po prostu pyszny
Megg 02.07.2013 19:41
przepyszny taki schabik
as28 02.07.2013 19:36
super przepis
kriko 02.07.2013 18:36
napewno pyszny
Krzysztof15 02.07.2013 18:33
pyszny schabik
TEtalicha 02.07.2013 18:26
jak głodna nie bylam, to sie zrobilam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak