SCHAB W OSTRYM SOSIE KOPERKOWYM

SCHAB W OSTRYM SOSIE KOPERKOWYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 kotlety
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • pieprz czarny

    do smaku
  • olej do smażenia

    1/4 szklanki
  • koperek

    1 pęczek
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wybite kotlety kotlety doprawiam: przyprawą do, ostrą papryką i pieprzem. Cebulę kroję, podsmażam, a następnie rozdrabniam za pomocą blendera. Kotlety podsmażam na oleju i przekładam do garnka. Dodaję cebulę, zalewam 1 szklanką wody i duszę na wolnym ogniu.
Do garnka dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek i mąkę rozrobioną ze śmietaną.
Następnie nakładam na talerzu kotlety i polewam je sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

08.09.2012 16:47
dobry schabik...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat