Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w orzechowej skorupie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kilogram
orzechy włoskie 200 gram
sezam 50 gram
miód 2 łyżki
olej rzepakowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w orzechowej skorupie

1,
Orzechy z sezamem wsyp do robota kuchennego z nożami i zmiksuj na bardzo drobno.
2,
Zmielone orzechy z sezamem przełóż do miski dodaj miód i olej. Wymieszaj. Ma powstać gęsta masa
4.3,Schab osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż do naczynia żaroodpornego i posól. Schab obłóż masą orzechową. Schowaj do lodówki na co najmniej 6 godzin.
4,
Schab włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni ( góra - dół) i piecz 35 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180 i piecz kolejne 35 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 18.12.2015 20:17
wygląda bardzo smacznie:P
2milutka 18.12.2015 19:45
to musi być super!
Megg 18.12.2015 19:18
rewelacyjny schabik
Madzai 18.12.2015 18:31
Ciekawa propozycja
MAR3STA 18.12.2015 18:05
smaczne mięsko
mikrusiak 18.12.2015 17:13
wygląda rewelacyjnie :)
sliwka 18.12.2015 17:10
Cudo, pychotka;))
halina17 18.12.2015 16:05
Smacznie wygląda.
IZABELA29 18.12.2015 16:02
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak