schab w mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    2 kg
  • mleko

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - schab w mleku foto
schab moczymy całą noc w mleku z solą i pieprzem.
po wyjęciu smażymy na złoty kolor z obu stron.
mięso musimy wyjąć z garnka ten umyć.
Krok 2 - schab w mleku foto
następnie do czystego garnka ponownie włożyć mięso
mleko w osobnym garnuszku zagotujemy i dolewamy do mięsa. całość gotujemy na małym ogniu ok 2 godzin.
gdy schab będzie miękki wyjąć i owinąć w folie aluminia.
Krok 3 - schab w mleku foto
mleko musimy przecedzić dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołowa Vegetę czosnek i zaciągnąć sos wodą z mąką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 11.01.2016 11:38
Świetne mięsko - ten przepis jest najbliższy mojemu smakowi, też tak robię :)
kaja1991 06.09.2012 22:36
zostawiam na drugi czy 3 dzie? na chleb i nie kwa?nieje. a tak mleko wazy si? wida? na 2 zdj?ciu ale przecedzimy przez sitko i jest pyszne . sosik delikatny spróbujcie. jolu nie nie przypala si? musimy na ma?ym ogniu gotowa? i pami?ta? ?eby po sma?eniu mi?sa umy? garnek;) .
1j1o1l1a1 04.09.2012 22:15
nie spotkałam się z takim przepisem... mnie zastanawia, czy podczas gotowania sie nie przypali i czy potem schab nie skwasnieje, jeśli np zostanie na kilka dni ?:)
SmacznaPyza 04.09.2012 20:22
a to mleko podczas gotowania nie zważy się?
SmacznaPyza 04.09.2012 20:22
a to mleko podczas gotowania nie zważy się?
SmacznaPyza 04.09.2012 20:22
a to mleko podczas gotowania nie zważy się?
SmacznaPyza 04.09.2012 20:22
a to mleko podczas gotowania nie zważy się?
malinka18 04.09.2012 19:31
musi być pyszny...
treonina 04.09.2012 18:29
nie próbowałam na mleku, ciekawy przepis
kaja1991 04.09.2012 18:24
idealna kruchość mięska i jego delikatność

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat