Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w marynacie ketchupowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

schab bez kości 1/2 kg

Składniki marynaty

oliwa 1/4 szkl
ketchup łagodny 4/5 łyżek
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab w marynacie ketchupowej

Łączymy ze sobą składniki marynaty. Wszystko dokładnie mieszamy , lecz pamiętamy , że składniki wiąże ze sobą tłuszcz. W tej marynacie jest olej. Gdy mamy zrobioną gotową marynatę to kroimy w cienkie plasterki schabu ( mi wyszło ich około 20). Dodajemy je do marynaty , zamykamy naczynie próżniowe i wstrząsamy by marynata doszła do każdego kawałeczka mięska. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Bierzemy patelnie grilową, rozgrzewamy ją na ogniu bez dodania tłuszczu iż on jest w marynacie. Gdy patelnia się rozgrzeje układamy plasterki schabu i smażymy do zarumienienia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.01.2017 20:07
pyszne mięso
Ela15 02.11.2016 13:50
wygląda apetycznie
as28 27.03.2016 17:49
mniam mniam
Bernadeta1 13.07.2015 20:26
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak