Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w kapuście kiszonej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,50 kg
kapusta kiszona 1 kg
śmietanka słodka 250 g
cebula 2 szt
sól i pieprz
bazylia
oregano
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w kapuście kiszonej

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na 12 kotletów, lekko rozbić. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.
Krok 1 - Schab w kapuście kiszonej foto
2
Kapustę odcisnąć z nadmiaru kwasu, przesmażyć na oliwie z przyprawami. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na złoty kolor, wymieszać z cebulą, chwilę poddusić.
Krok 2 - Schab w kapuście kiszonej foto
3
W naczyniu żaroodpornym, układać warstwami, kapusta, kotlety, do wyczerpania składników.
Na wierzchu powinna być kapusta
Krok 3 - Schab w kapuście kiszonej foto
4
Posypać wierzch kapusty bazylią i oregano, polać śmietaną.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stop, piec ok.60 minut.
Krok 4 - Schab w kapuście kiszonej foto
5
Podawać z kluskami śląskimi.
Krok 5 - Schab w kapuście kiszonej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak