Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab ok60 dag wąskiego
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3-4 ziarna
por 1/2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4-5 łyżeczek
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Mięso umyć i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Postawić wodę do gotowania, dodać przyprawy i schab. Gotować na małym ogniu ok 40 min.
Sprawdzić czy jest ugotowany. Wyjąć, wystudzić i pokroić na grubsze plastry.
Odlać potrzebną ilość wywaru (3szkl) w którym gotował się schab. Doprawić do smaku i w gorącym wywarze rozmieszać żelatynę, odstawić do lekkiego stężenia.
Plastry schabu ułożyć na półmiskach i zalać tężejącą galareką.
Odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.06.2017 11:33
świetna przekąska
Ada-Gaba 22.06.2017 17:17
pyszna prezentacja
Janina 22.06.2017 16:57
Pyszności;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak