Schab w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    ok60 dag wąskiego
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie

    3-4 ziarna
  • por

    1/2 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4-5 łyżeczek
  • przyprawa uniwersalna

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Postawić wodę do gotowania, dodać przyprawy i schab. Gotować na małym ogniu ok 40 min.
Sprawdzić czy jest ugotowany. Wyjąć, wystudzić i pokroić na grubsze plastry.
Odlać potrzebną ilość wywaru (3szkl) w którym gotował się schab. Doprawić do smaku i w gorącym wywarze rozmieszać żelatynę, odstawić do lekkiego stężenia.
Plastry schabu ułożyć na półmiskach i zalać tężejącą galareką.
Odstawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 23.06.2017 11:33
świetna przekąska
Ada-Gaba 22.06.2017 17:17
pyszna prezentacja
Janina 22.06.2017 16:57
Pyszności;)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat