Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab
ok60 dag wąskiego -
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt -
ziele angielskie
3-4 ziarna -
por
1/2 szt -
Żelatyna wieprzowa Prymat
4-5 łyżeczek -
przyprawa uniwersalna
-
sól
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Schab w galarecie
Sprawdzić czy jest ugotowany. Wyjąć, wystudzić i pokroić na grubsze plastry.
Odlać potrzebną ilość wywaru (3szkl) w którym gotował się schab. Doprawić do smaku i w gorącym wywarze rozmieszać żelatynę, odstawić do lekkiego stężenia.
Plastry schabu ułożyć na półmiskach i zalać tężejącą galareką.
Odstawić do zastygnięcia.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się