Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 3 plastry grubsze parzonego
warzywa mrożone ok 2 garści marchew groszek
bulion 1 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Schab pokroić w kostkę. W gorącym bulionie rozprowadzić żelatynę i odstawić do schłodzenia.
Zagotować wodę z solą, wrzucić marchew i groszek. Gotować ok 8 min i osączyć.
Groszek i marchew wyłożyć na półmisek, wyłożyć też pokrojony schab. Bulion doprawić i zalać nim przygotowany półmisek.

Odstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 25.03.2017 21:36
Kolorowy półmisek ze schabem w galarecie.
Janina 25.03.2017 16:44
Pyszności;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak