Schab w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    3 plastry grubsze parzonego
  • warzywa mrożone

    ok 2 garści marchew groszek
  • bulion

    1 1/2 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić w kostkę. W gorącym bulionie rozprowadzić żelatynę i odstawić do schłodzenia.
Zagotować wodę z solą, wrzucić marchew i groszek. Gotować ok 8 min i osączyć.
Groszek i marchew wyłożyć na półmisek, wyłożyć też pokrojony schab. Bulion doprawić i zalać nim przygotowany półmisek.

Odstawić do lodówki do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 25.03.2017 21:36
Kolorowy półmisek ze schabem w galarecie.
Janina 25.03.2017 16:44
Pyszności;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat