Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab soute po hawajsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 130 g
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka pszenna
olej do smażenia
ananas z puszki 1
ser gouda 20 g
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab soute po hawajsku

Kroki postępowania

1
Przepis na 1 osobę.

Plaster schabu umyć, odsączyć na papierowym ręczniku. Wyklepać. Przyprawić wegetą i pieprzem. Rozgrzać patelnię dodać olej. Schab obtoczyć w mące przed samym smażeniem, żeby mąka za bardzo nie nasiąkła. Usmażyć z obu stron.
Krok 1 - Schab soute po hawajsku foto
2
Na usmażony schab kładziemy plaster ananasa z puszki. Można do środka dodać łyżeczkę żurawiny.
Krok 2 - Schab soute po hawajsku foto
3
Posypać startym żółtym serem. Zapiec w piekarniku, aż ser się rozpuści. Można troszkę podlać przegotowaną wodą, żeby się nie przywarło do blachy.
Krok 3 - Schab soute po hawajsku foto
4
Można podawać z opiekanymi ziemniaczkami i sałatką z kapusty pekińskiej.
Krok 4 - Schab soute po hawajsku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 04.04.2013 19:03
smaczny schab
2milutka 04.04.2013 18:50
pyszności na talerzu
wiola333 04.04.2013 18:46
bardzo smaczny przepis
Luki 04.04.2013 18:10
pyszne miesko
Krzysztof15 04.04.2013 17:48
super schabik
Łukasz15 04.04.2013 17:28
Wygląda przepysznie
Janina 04.04.2013 17:27
Bardzo smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak