Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab smażony w klasycznej panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
jajko 2 szt
mleko 4 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab smażony w klasycznej panierce

Kroki postępowania

1

Kotlety rozklepujemy. Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, doprawiamy sola i pieprzem i fyrlamy. W jajku moczymy schab przez około 5 minut.
Krok 1 - Schab smażony w klasycznej panierce  foto
2
Schab obtaczamy w bułce tartej,
Krok 2 - Schab smażony w klasycznej panierce  foto
3
Przekładamy na patelnie na której wcześnie roztapiamy smalec. Smażymy na średnim płomieniu z dwóch stron do zarumienienia na złoto panierki.
Krok 3 - Schab smażony w klasycznej panierce  foto
4
Podajemy z ziemniakami i ulubionym dodatkiem
Krok 4 - Schab smażony w klasycznej panierce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 19.04.2014 21:50
rewelacja !!!
Konczi 19.04.2014 20:25
klasyka najlepsza :)
Czyki 19.04.2014 20:21
Właśnie zatęskniłam za takim schabem:) pycha:)
w mojej kuchni 19.04.2014 19:56
i taki jest najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak