Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod warzywną pierzynką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
warzywa mrożone 350 g mieszanka chińska
sos sojowy 1 łyżka
sos chili 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod warzywną pierzynką

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy
Krok 1 - Schab pod  warzywną pierzynką  foto
2
Do miseczki wbijamy jajka dodajemy sól i pieprz do smaku i roztrzepujemy
Krok 2 - Schab pod  warzywną pierzynką  foto
3
Do jajka wkładamy schab i odstawiamy na 15 minut
Krok 3 - Schab pod  warzywną pierzynką  foto
4
Warzywa przesypujemy do rondla, dodajemy sos sojowy i sos chilli
Krok 4 - Schab pod  warzywną pierzynką  foto
5
Całość dusimy na niewielkim ogniu przez 15 minut
Krok 5 - Schab pod  warzywną pierzynką  foto
6
Schab panierujemy w bułce tartej, przekładamy na rozgrzany olej i smażymy go do zarumienienia z jednej i z drugiej strony
Krok 6 - Schab pod  warzywną pierzynką  foto
7
Podajemy usmażony schab pod pierzynką z duszonych warzyw
Krok 7 - Schab pod  warzywną pierzynką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.11.2014 12:52
smacznie ukryty
Bernadeta1 03.11.2014 11:58
bardzo lubię mięsko z warzywami
IwonaDD 03.11.2014 09:37
wspaniały, pyszny obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak