Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po cygańsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
marchew 500 g
pietruszka
seler
cebule 3
musztarda 4 łyżki
czosnek marynowany 3 ząbki
Goździki całe Prymat 5
olej 3 łyżki
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po cygańsku

Schab umyty pokrój na centymetrowe plastry.Natrzyj je przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odstaw na 20 min.Każdy plaster posmaruj musztardą.Warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a 2 cebule posiekaj a jedną pokrój w pióra i naszpilkuj goździkami.Połowe warzyw ułóż na dnie garnka,na to mięso i przykryj resztą warzyw .Na wierzchu ułóż cebulę z goździkami.Dolej olej chwilę podsmaż ,dolej bulion i dus ok 1 h na małym ogniu,dopraw sola i pieprzem.Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak