Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po beskidzku

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 10 szt
jaja 5 szt
mąka ziemniaczana 5 łyżek
pieprz 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po beskidzku

Kroki postępowania

1
Schab umyć, osuszyć,pokroić i rozklepać.
Krok 1 - Schab po beskidzku foto
2
Jaja ubić na pulchną masę, dodać mąkę i wszystkie przyprawy oraz czosnek. Delikatnie wymieszać i wkładać do tak przygotowanej masy kotlety. Wstawić do lodówki na 12 godzin.
Krok 2 - Schab po beskidzku foto
3
Po tym czasie mięso smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Schab po beskidzku foto
4
Podawać np. z talarkami z pieca i sałatką z kapusty pekińskiej.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Schab po beskidzku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 21.11.2013 18:28
regionalny przepis
Ewelina38 29.09.2013 20:48
myślę, że będzie pyszny taki wymoczony w kminku i czosnku, lubię te smaki :)
Alex_M 18.09.2013 10:42
podoba mi się :)
ONY_za_kare 17.09.2013 17:35
swietny pomysl
adelajda 16.09.2013 18:51
musi być bardzo smaczne !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak