Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pikantny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1 kg
sól do smaku

marynata

masło 10 dag
musztarda 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat 1/5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2/5 łyżeczki
tymianek 1 łyżka
sól 1 łyżka

Porada

Podawać z ziemniakami i surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pikantny

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na cienkie kotlety ( 1,5 cm)
Przygotować marynatę: roztopić masło, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Posmarować kotlety marynatą, z obu stron, ułożyć na aluminiowej tacce i piec na mocno rozgrzanym ruszcie, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak