Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z żurawiną w rozmarynie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Schab

schab bez kości 1 kg
żurawina suszona 1/2 szklanki

Marynata

Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej rzepakowy 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z żurawiną w rozmarynie

1. Schab myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przez środek robimy kieszonkę i wciskamy żurawinę. Wierzch mięsa lekko nakłuwamy nożem w kilku miejscach.

2. Składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą. Wrzucamy schab i dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki (najlepiej na całą noc)

3.Schab układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Skrapiamy jeszcze lekko olejem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 28.07.2015 10:26
pyszne mięsko
ben-ka 13.03.2015 20:08
Lubię takie mięsko:)
Klausia 28.01.2015 11:24
dobry schab
Wiktoria29 07.12.2014 20:12
smaczne musi być to mięsko
Skotka 07.12.2014 17:39
Lubię taki:)
gosia561 07.12.2014 16:22
doskonałe mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak