Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w marynacie czosnkowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
czosnek 6 ząbków
olej 6 łyżek
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
delikat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyzeczki
rękaw do pieczenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w marynacie czosnkowej

Olej mieszamy z przyprawami i z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Nacieramy dokładnie schab, możemy go tez po nakówac widelcem, aby marynata dostała się do środka. Zamarynowane mięso odstawiamy w chłodne miejsce na 15 godzin . Następnie mięso obsmażamy na rozgrzanej patelni ze wszystkich stron . Przekładamy do rękawa do pieczenia . Pieczemy ok 2 godzin w 180 stopniach. Mięso można podawać z sosami i dodatkami skrobiowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 24.02.2013 21:55
ale pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak