Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony - paprykowo-czosnkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
oliwa 3-4 łyżki
czosnek 8 ząbków
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
bazylia 1/2 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony - paprykowo-czosnkowy

Kroki postępowania

1
Schab umyć, osuszyc papierowym recznikiem.
Krok 1 - Schab pieczony - paprykowo-czosnkowy foto
2
Czosnek obrać. W mięsie zrobic ostrym nożem nacięcia i powciskać w nie czosnek.
Krok 2 - Schab pieczony - paprykowo-czosnkowy foto
3
Przyprawy wymieszać z oliwą. Podana ilość przypraw jest orientacyjna (każdy ma swoje smaki).
Krok 3 - Schab pieczony - paprykowo-czosnkowy foto
4
Powstała mieszankę dokładnie wklepać w mięso. Schab włożyć do rękawa foliowego i odstawic na noc do lodówki.
Krok 4 - Schab pieczony - paprykowo-czosnkowy foto
5
następnego dnia włożyć schab do piekarnika i piec około 1,5 - 2 godziny w temperaturze 170-180 stopni. Pół godziny przed końcem pieczenia rozciać rękaw żeby schab się przyrumienił.
Krok 5 - Schab pieczony - paprykowo-czosnkowy foto
6
Powstały podczas pieczenia sos można zagęścić i podawać jako dodatek do mięsa.
Krok 6 - Schab pieczony - paprykowo-czosnkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 10.04.2014 17:23
pyszne mięsko
Margo1 07.04.2014 18:36
nie robiłam takiego
Margo1 26.03.2014 17:14
apetycznie wygląda
Kejti 05.03.2014 20:58
Smaczne mięsko :-)
Dorota59 01.03.2014 21:34
znakomite mięsko
Barbara777 28.11.2013 21:38
lubie tak pieczone mięsko;)
ONY_za_kare 27.11.2013 16:35
świetne mięsko!
ankaryba 11.07.2013 08:08
lubię taki schabik :-)
Klausia 23.06.2013 11:06
swoje mięsko najlepsze :)
Ada-Gaba 20.05.2013 08:21
bardzo apetyczne
Fiffi 09.04.2013 22:41
lubię takie mięso
Alex_M 02.04.2013 09:34
pyszne miesko!
bogusia19 01.04.2013 14:44
same pyszności dzisiaj
Janina 01.04.2013 14:13
Bardzo smaczne
dodi 01.04.2013 14:08
pychotka, mniam
Gary Michy 01.04.2013 14:04
Musi być pyszne takie pieczone mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak