Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
schab bez kości
1,20-1,30 kg
Zalewa
-
woda
7 szkl -
majonez
3 łyżki -
cukier
1 łyżka -
Musztarda sarepska Prymat
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1/2 szkl (można mniej) -
ziele angielskie
5 kulek -
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt -
czosnek
5 ząbków
Przepis i sposób przygotowania Schab parzony w zalewie
Składniki zalewy wymieszać i zagotować.
Mięso włożyć do wrzątku (powinno być całkiem zanurzone), gotować 15 minut pod przykryciem, na bardzo małym ogniu.
Wyłączyć gaz i pozostawić w zalewie na 5 godzin.
2. Po upływie tego czasu ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować kolejne 15 minut na małym ogniu.
Pozostawić w zalewie 3 godziny, po czym wyjąć i ostudzić.
Miarą jest szklanka o pojemności 250 ml![]()
Komentarze (0)