Schab parzony w zalewie

Schab parzony w zalewie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • schab bez kości

    1,20-1,30 kg

Zalewa

  • woda

    7 szkl
  • majonez

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/2 szkl (można mniej)
  • ziele angielskie

    5 kulek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • czosnek

    5 ząbków
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Schab parzony w zalewie

1. Schab umyć, osuszyć.
Składniki zalewy wymieszać i zagotować.
Mięso włożyć do wrzątku (powinno być całkiem zanurzone), gotować 15 minut pod przykryciem, na bardzo małym ogniu.
Wyłączyć gaz i pozostawić w zalewie na 5 godzin.
2. Po upływie tego czasu ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować kolejne 15 minut na małym ogniu.
Pozostawić w zalewie 3 godziny, po czym wyjąć i ostudzić.
benka
Miarą jest szklanka o pojemności 250 ml

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat