Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab parzony w zalewie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1,20-1,30 kg

Zalewa

woda 7 szkl
majonez 3 łyżki
cukier 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 szkl (można mniej)
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
czosnek 5 ząbków

Porada

Miarą jest szklanka o pojemności 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Schab parzony w zalewie

1. Schab umyć, osuszyć.
Składniki zalewy wymieszać i zagotować.
Mięso włożyć do wrzątku (powinno być całkiem zanurzone), gotować 15 minut pod przykryciem, na bardzo małym ogniu.
Wyłączyć gaz i pozostawić w zalewie na 5 godzin.
2. Po upływie tego czasu ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować kolejne 15 minut na małym ogniu.
Pozostawić w zalewie 3 godziny, po czym wyjąć i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak