Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany śliwką i morelą.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg.
morele suszone
śliwki suszone
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany śliwką i morelą.

Schab myjemy ,robimy w nim dziurę,z jednej strony nadziewamy śliwkami a z drugiej morelami,następnie przyprawiamy i smarujemy oliwą aby przyprawy dobrze wsiąkły.Odstawiamy na noc.Następnie przypiekamy schab na patelni z wszystkich stron,potem wsadzamy do rękawa i pieczemy w piekarniku 2 godz.w170 stopniach.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 30.06.2015 16:01
dobre mięsko
aginaa 30.06.2015 14:50
fajne danie
pajbek 30.06.2015 12:58
Lubię takie mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak