Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab na zimno w sosie tuńczykowo-kaparowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 400 gram
kapary całe Smak 1 słoiczek
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
majonez 1 słoiczek

Porada

Przed podaniem nalezy schłodzić

Przepis i sposób przygotowania na: Schab na zimno w sosie tuńczykowo-kaparowym

Kroki postępowania

1
Do garnka z wodą dodajemy warzywa takie jak na rosół i zagotowujemy
Krok 1 - Schab na zimno w sosie tuńczykowo-kaparowym foto
2
Do otrzymanego wywaru dajemy schab w całośći i parzymy przez ok 20 min. Poczym wyłaczamy gaz i pozostawiamy w tej zalewie przez noc do ostygnięcia
Krok 2 - Schab na zimno w sosie tuńczykowo-kaparowym foto
3
Nastepnego dnia schab wyciągamy z wywaru i chłodzimy w lodówce. Po paru godzinach kroimy na cienkie plastry
Krok 3 - Schab na zimno w sosie tuńczykowo-kaparowym foto
4
Do kubełka dodajemy całe kapary bez zalewy.
Krok 4 - Schab na zimno w sosie tuńczykowo-kaparowym foto
5
Następnie dodajemy tuńczyka
Krok 5 - Schab na zimno w sosie tuńczykowo-kaparowym foto
6
Na koniec słoiczek majonezu
Krok 6 - Schab na zimno w sosie tuńczykowo-kaparowym foto
7
Całośc dokładnie miksujemy blenderem, tak aby yzyskać jednolity sos
Krok 7 - Schab na zimno w sosie tuńczykowo-kaparowym foto
8
N pólmisku układam plastry schabu
Krok 8 - Schab na zimno w sosie tuńczykowo-kaparowym foto
9
Na plastry wylewam warstwę sosu i tak na przemian
Krok 9 - Schab na zimno w sosie tuńczykowo-kaparowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak