Wrapy gryczane z mixem sałat

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • boczek

    6 plastrów
  • tortilla

    2 placki (gryczanej)
  • mieszanka świeżych sałat

    1 opakowanie
  • pomidory

    2 pokrojone w plastry
  • cebula czerwona

    1 posiekana w piórka
  • kapary całe Smak

    1 łyżka

Sos

  • Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt gęsty

    100 ml
  • kolendra posiekana

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i schładzamy.

Plastry boczku układamy na rozgrzanej patelni i smażymy do momentu wytopienia się tłuszczu. Następnie boczek przekładamy na ręczniki papierowe. Patelnie po smażeniu boczku osuszamy i podgrzewamy placki tortilli z obu stron i przekładamy na deskę. Na placki nakładamy połowę sosu, mix sałat, boczek, pomidory, cebulę, kapary, polewamy pozostałym sosem  i dokładnie zwijamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 11.08.2017 12:18
nie raz robie takie na kolację, syn z mężusiem bardzo lubią!
cukiereczek 11.08.2017 09:17
domowe = najlepszy smak
Bożena Matuszczyk 11.08.2017 07:19
Smakowite i kuszące ;)
jejkuchnia 10.08.2017 19:34
Chętnie bym zjadła. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat