Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wrapy gryczane z mixem sałat

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

boczek 6 plastrów
tortilla 2 placki (gryczanej)
mieszanka świeżych sałat 1 opakowanie
pomidory 2 pokrojone w plastry
cebula czerwona 1 posiekana w piórka
kapary całe Smak 1 łyżka

Sos

Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 opakowanie
majonez 2 łyżki
jogurt gęsty 100 ml
kolendra posiekana 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Wrapy gryczane z mixem sałat

Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i schładzamy.

Plastry boczku układamy na rozgrzanej patelni i smażymy do momentu wytopienia się tłuszczu. Następnie boczek przekładamy na ręczniki papierowe. Patelnie po smażeniu boczku osuszamy i podgrzewamy placki tortilli z obu stron i przekładamy na deskę. Na placki nakładamy połowę sosu, mix sałat, boczek, pomidory, cebulę, kapary, polewamy pozostałym sosem  i dokładnie zwijamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 11.08.2017 12:18
nie raz robie takie na kolację, syn z mężusiem bardzo lubią!
cukiereczek 11.08.2017 09:17
domowe = najlepszy smak
Bożena Matuszczyk 11.08.2017 07:19
Smakowite i kuszące ;)
jejkuchnia 10.08.2017 19:34
Chętnie bym zjadła. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak