Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab marynnowany

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
powidła śliwkowe 3 łyżki
cebula 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa 5 łyżek
ocet jabłkowy 3 łyżki
cukier 1/2 łyżki
sól do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 5-8 sztuk
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab marynnowany

Kroki postępowania

1
1,powidła, i wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą
Krok 1 - schab marynnowany foto
2
schab płuczemy, odsączamy i mocno wcieramy marynate. pozostawiamy na kilka godzin w lodówce
Krok 2 - schab marynnowany foto
3
pieczemy w pikarniku w rękawie ok. 60min
Krok 3 - schab marynnowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.07.2013 20:43
Zawsze jest dobry.
Renataj 01.05.2013 16:27
Nie ma to jak kawał własnoręcznie przygotowanego mięska - zdecydowanie smaczniejsze od kupnego i wiadomo co się je.
babajaga1969 31.03.2013 14:02
pyszny kawał mięska
ankaryba 15.03.2013 08:35
bardzo lubię :-)
cooleczka 11.02.2013 10:42
smczny
Poison1988 08.02.2013 18:40
wygląda super! Pewnie tak samo smakuje :)
Alex_M 08.02.2013 17:38
pewnie pyszny!
Gracer 08.02.2013 15:16
pysznie wygląda
leonowie 08.02.2013 14:39
w powidłach jeszcze nie robiłam. muszę wypróbować.
Bogusiaz 08.02.2013 14:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak