Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab gotowany na kanapki

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 gram
sól 1 łyżeczka
pieprz czarny do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
majonez 4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
woda 2 litry
cukier 0,5 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Schab gotowany na kanapki

Schab nacieramy przyprawami, owijamy w folię i odkładamy na noc do lodówki.
Do garnka wlewamy wodę,dodajemy majonez(można wcześniej rozetrzeć majonez w szklance wody,aby nie było grudek) i przyprawy.Mieszamy. Mięso wyciągamy z folii i wkładamy do garnka w zalewą.Stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 8 minut. Zestawiamy z ognia i zostawiamy w zalewie na cały dzień. Wieczorem garnek z mięsem znowu stawiamy na ogniu i gotujemy 8 minut. I odstawiamy w zalewie na noc. Rano wyjmujemy mięso z garnka owijamy folią i chłodzimy w lodówce cały dzień. Wieczorem schłodzone mięso można już jeść :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Duusiak 21.11.2013 09:14
Dodatek majonezu sprawia,że schab jest kruchy :)
bog.sa 07.11.2013 20:49
bardzo smaczny przepis, na pewno spróbuję :)
SmacznaPyza 05.11.2013 18:50
widziałam podobny przepis na schab, ale bez dodawania majonezu - co daje dodanie majonezu ?
eMMe 05.11.2013 16:31
Dla mnie bomba!:)
Czarnula87 05.11.2013 15:48
mmmm bardzo smaczny
Marta1986 05.11.2013 15:38
schabik przepyszny
katarzynka455 05.11.2013 15:12
bardzo smacznie
Izabela9 05.11.2013 14:31
Pyszny schabik, nie ma to jak domowa wędlinka.
sara1 05.11.2013 14:30
robię taki,jest rewelacyjnie smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak