Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab gotowany

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
woda 2-2,5 l
sól 4 łyżki
majonez 2 łyżki
chrzan tarty 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt
ziele angielskie 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab gotowany

Schab oczyścić z wszystkich błonek. Mięso przełożyć do garnka, wlać wodę, tyle aby pokryła mięso. Dodać wszystkie przyprawy oraz majonez i chrzan. Całość zagotować, od zagotowania gotować 5 minut. Wyłączyć gaz i zostawić tak mięsko na 12 godzin. Po tym czasie ponownie wszystko zagotować i gotować 5 minut. Odstawić do wystudzenia. Gdy wszystko wystygnie wyjąć mięso i dokładnie osuszyć. Można kroić na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 02.01.2015 13:15
Wygląda po prostu świetnie :)
pestka 02.01.2015 12:58
pyszne - to coś dla mnie
wwwiolka 02.01.2015 12:34
Bardzo fajny pomysł.
ania2610 02.01.2015 12:05
pyszny taki schabik
jagoda5913 02.01.2015 11:30
ciekawa propozycja
Mama niejadka 02.01.2015 11:18
Domowe najlepsze :)
Renata9 02.01.2015 10:15
bardzo smaczne mięsko
adelajda 02.01.2015 09:49
Do chlebka super :)
Futka 02.01.2015 09:34
Przepyszny schabik :)
Ania84 02.01.2015 09:04
apetynczny na kanapki
Maridka19 02.01.2015 08:42
Smakowicie wygląda :)
aisoglam 02.01.2015 00:49
Smacznie :)
dollce 02.01.2015 00:31
Ciekawa propozycja
Noruas 01.01.2015 23:26
Pyszny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak