Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab faszerowany z sosem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości ok. 1 kg
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
pieczarki 3-4 sztuki
orzechy włoskie garść
cebula biała 1 sztuka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat pół łyzeczki
czosnek 3-4 ząbki
olej do smażenia
mąka do sosu
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
karkówka 20 dag bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Schab faszerowany z sosem

Kroki postępowania

1
Przygotować farsz do schabu: zmielić karkówkę, dodać pieczarki starte na tarce, chrzan, posiekane orzechy i przyprawy. Wyrobić wszystko na zwięzłą, gładką masę.
Krok 1 - Schab faszerowany z sosem foto
2
Umyty i osuszony schab przeciąć tak aby powstał płat.
Krok 2 - Schab faszerowany z sosem foto
3
Nałożyć na schab farsz i zrolować, a na koniec spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - Schab faszerowany z sosem foto
4
W brytfannie rozgrzać olej i obsmażyć z każdej strony zrolowane mięso, dusić i podlewać wodą. Podczas duszenia dodać liść laurowy, ziele angielskie i posiekaną w kostkę cebulę. Dusić ok. 1 godziny. Po tym czasie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyciągnąć mięso, ziele angielskie i liść. Zmiksować sos na gładko i zagęsić mąką, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Schab faszerowany z sosem foto
5
Podawać roladę pokrojoną na plastry polaną sosem, z kaszą i surówką.
Krok 5 - Schab faszerowany z sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 01.07.2013 14:58
pięknie podany
babajaga1969 03.05.2013 09:38
bardzo pyszny jest taki schab
IwonaDD 03.05.2013 09:09
same pyszności tutaj widzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak