Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony z ogórkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
ogórek zielony 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej 3 łyżki

Porada

Podawać można z każdym rodzajem ziemniaków. Ja polecam z puree lub z ziemniakami pieczonymi. Smacznego!

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony z ogórkami

Mięso kroję w plastry (jak na kotlety schabowe), lekko rozbijam i doprawiam z obu stron solą i pieprzem. Następnie obsmażam kotlety na rozgrzanym tłuszczu i przekładam do garnka.
Ogórek obieram i kroję w centymetrowe plastry, wrzucam na patelnie, na której smażyłam mięso. Doprawiam ogórki solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, przykrywam i duszę aż odrobinę zmiękną. Następnie przerzucam ogórki wraz z sosem do garnka z mięsem.
Przykrywam i duszę jeszcze wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 15.01.2015 16:03
Usunie, usunie... Tym bardziej, że zdjęcie kradzione: http://biomaniac.pl/de/mieso-i-wedliny/3290-schab-surowy-bio-kg.html
mirosława4 15.01.2015 14:40
ciekawy przepis , szkoda tylko że nie dodałaś etapu końcowego jak wygląda to mięso po zrobieniu , jeśli Doradca będzie weryfikować przepis to zapewne usunie to zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak