Schab duszony z kminkiem i czosnkiem

Schab duszony z kminkiem i czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    0,5 kg
  • cebula

    1,5 szt
  • kminek

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić w plastry, przykryć folia i rozbić niezbyt mocno. Mięso jeszcze przed smażeniem posolić i popieprzyć.Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć z obu stron kotlety, dać na talerz. Dolać jeśli trzeba oleju i podsmażyć cebule do lekkiego zrumienienia, dwa ząbki czosnku dodać pod koniec , posypać kminkiem, włożyć schab, podlać woda, przykryć i dusić do miękkości,
W trakcie można dolewać po odrobinie wody. W kubku rozprowadzić płaska łyżkę mąki odrobina wody i wlać do kotletów. Jeszcze chwile podgotować , by sos zgęstniał.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SYLKA

10.07.2012 22:35
super smacznie wyglada

Ewelina47

21.03.2011 18:52
mnaimm

madi356

13.12.2010 23:12
aż ślinka cieknie:)

Jaheira11

26.10.2010 17:36
super!

Emilia22

30.09.2010 09:05
smakowity

Natalia/tubisiek

30.09.2010 07:41
musi być dobry :)

Joanna108

29.09.2010 13:19
Wygląda apetycznie i ten zdecydowany smak :).

pacpaw

28.09.2010 17:41
kminek dodaje jednak niepowtarzalnego smaku

edyta51

27.09.2010 20:32
same pysznoiści!

aginaa

27.09.2010 18:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat