Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w sosie własnym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sól i pieprz
czosnek 2 ząbki
kostka mięsna 1 sztuka
mąka 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w sosie własnym

Umyte mięso pokroić w plastry, natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną. Dusić pod przykryciem. Dodać posiekany czosnek. Kiedy mięso będzie miękkie dodać mąkę wymieszaną z wodą i zagotować. Doprawić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.08.2015 10:46
bardzo dobry
adelajda 21.06.2015 18:41
dobry obiadek :)
w mojej kuchni 16.06.2015 12:22
smaczne danie obiadowe
Pani Domu 16.06.2015 10:50
dobre mięsko
olkaaa 16.06.2015 08:21
już dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak