Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab cytrynowo ziołowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 5 plaster
sól
Pieprz biały mielony Prymat
mięta świeża siekana 1 łyżka
pietruszka zielona 1 łyżka
mięta świeża siekana 1 łyżka
bazylia świeża 1 łyżka
cytryna 0,5 sztka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab cytrynowo ziołowy

Kroki postępowania

1
Pietruszkę, bazylię, miętę dokładnie myjemy i siekamy.
Cytrynę parzymy wrzątkiem i zdejmujemy skórkę. Skórkę siekamy na drobne kawałeczki.
Krok 1 - Schab cytrynowo ziołowy foto
2
Schab dokładnie myjemy. Oprószamy przyprawami i okładamy zieleniną z cytryną. Wyciśniętym sokiem z połowy cytryny skrapiamy mięso. Odstawiamy na chwilę do lodówki.
Krok 2 - Schab cytrynowo ziołowy foto
3
Smażymy na rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek.
Krok 3 - Schab cytrynowo ziołowy foto
4
Z jednej i drugiej strony. Do momentu, aż mięso się usmaży.
Krok 4 - Schab cytrynowo ziołowy foto
5
Tak przygotowane kotleciki można serwować z sałatą.
Smacznego :)
Krok 5 - Schab cytrynowo ziołowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 02.06.2014 19:33
Piękny i na pewno smaczny.
Malinka 02.06.2014 17:24
Chętnie zjadałbym takie pyszne mięsko :)
Kejti 02.06.2014 15:30
Lubię takie mięsko :-)
aisoglam 02.06.2014 15:07
Polecam, lubię takie smaki :)
Bernadeta1 02.06.2014 12:48
Tak schabu nie robiłam ale warto wypróbować smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak