Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda
2 l -
sól
1/2 szkl -
czosnek
5 ząbków -
cukier
1 łyżka -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
Ziele angielskie mielone Prymat
1/2 - 1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Schab ala polędwica łososiowa
Czas gotowania zawsze taki sam.
Do wody dodać wszystkie przyprawy i zagotować. Do wrzącej zalewy włożyć schab i gotować 5 (pięć) minut. Wyłączyć i pozostawić w wodzie do wystygnięcia. Najlepiej na całą noc i pod przykryciem.
Po wystygnięciu do temperatury pokojowej wyjąć mięso, ponownie zagotować tą samą zalewę i do wrzątku włożyć ponownie schab. Gotować 3 (trzy) minuty. Wyłączyć i pozostawić w wodzie do wystygnięcia.
Wyjąć z zalewy po wystygnięciu i smacznego.
Komentarze (5)