Schab ala polędwica łososiowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 l
  • sól

    1/2 szkl
  • czosnek

    5 ząbków
  • cukier

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    1/2 - 1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

PORCJA 2 kg schabu – w przypadku np. 1kg schabu wszystko zmniejszamy o połowę.
Czas gotowania zawsze taki sam.


Do wody dodać wszystkie przyprawy i zagotować. Do wrzącej zalewy włożyć schab i gotować 5 (pięć) minut. Wyłączyć i pozostawić w wodzie do wystygnięcia. Najlepiej na całą noc i pod przykryciem.

Po wystygnięciu do temperatury pokojowej wyjąć mięso, ponownie zagotować tą samą zalewę i do wrzątku włożyć ponownie schab. Gotować 3 (trzy) minuty. Wyłączyć i pozostawić w wodzie do wystygnięcia.
Wyjąć z zalewy po wystygnięciu i smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariposas 02.12.2011 15:49
super
Mariposas 06.11.2011 20:09
wygląda smakowicie
Mariposas 26.10.2011 19:45
zapowiada się smacznie
Anna141 14.04.2011 09:00
muszę wypróbować koniecznie
Krystyna32 06.04.2011 07:53
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat