Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 kg
mąka pszenna 2 szklanki
olej do smażenia
pieczarki 30 dag
sól do smaku
majonez tradycyjny 100 ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz z pieczarkami

Rybę dokładnie myjemy. Kroimy w dzwonki. Moczymy 3 godziny w lekko osolonej wodzie. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju obtaczając tylko w mące. Pieczarki dokładnie myjemy. Kroimy na kawałki i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie gdy woda odparuje dodajemy soli i pieprzu według smaku. Każdy usmażony dzwonek sandacza polewamy majonezem a obok wykładamy pieczarki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.08.2013 23:55
taka rybka to coś na moje smaki
wlicka 26.03.2013 15:38
pychota! ;)
miszelka 16.01.2013 19:22
lubię wszelakie rybki :)
owca441 10.01.2013 22:04
a szandacz ma dużo ości
caffee_tea 10.01.2013 21:40
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak